27 Aralık 2009 Pazar

Uzaktan yakından her türlü kulağa hoş gelirses : Lhasa De Sela



Duru, aykırı, su gibi bi ses. Dinliyorum, dinliyorum, içimden bişeyler kopacak gibi oluyo, boğazımda düğümler, dinliyorum dinliyorum ama bişe anlamıyorum. Keşke bileydim şu dili dedirtiyo bana, hem dünyada en çok konuşulan dilmiş, öğreniversem boşa da gitmez, bellimolur belki ilerde guatemalaya filan gidesim tutar. Hoş mutfaktan su almaya bile türlü bahanelerle üşengeçliklerle gitmeyen bi bünyedeyim halihazırda.
Hülasa güzel ses, içli ses. Böyle güzel ses diyince aklıma Melihat Gülses geldi bi de, ne zarif bi kadın sesidir yav, nar çiçeem benim. Ses tellerine bülbül konmuş deyolar onunçün çok doğru. O bülbül hiç havalanmasın, güllere filan meyledip kanatlanmasın. Neyse lhasa'ya dönersem geri (kendisini sevdiğimden ismiyle hitabediyorum, iznini filan almadım, ama tanısa o da sever beni, bi şe demez biliyorum)  La llorona albümünün hastasıyım bayadır..O albümün en sevdiğim parçasını buraya mıhlıycaktım, bulamadım:, el pajaroydu kendisi. Kuş küçük kuş filan diyodu, bolca lalalaa diyodu, onun yerine gene güzel başka bi şarkısıynı ikame ediyorum, bu da güzel. Umarım bu güpgüzel insan bigün tekrar gelir yalnız ve güzel ülkeme. Biletler bahalı olmasın ama lhasacım, tibetin başkentisin bugüne bugün, para filan fani işler bunnar, önemli olan maneviyat, çakralar ve kankaları..









3 yorum:

direnimo dedi ki...

ben şahsen bu ablanın şarkıları konusunda bayık olması dışında bir şey diyemmeyciiiim, hani iki albumu de dinledim ucundan ama belli bi sure sora trans moduna geçiosun ve basım agrıyo, ayrıca sarkılarının bazıları cok anlamsız.. ben bunu bilir bunu derim, milliyetçiliğin milliyeti olmaz..bu nedenle ispanyolca olan herseyi seviyorum..

korkuluksuz köprü dedi ki...

şimdi seviyo musun gıcık mısın, bi dört diyon bi dokuz direnimo ?!

diren dedi ki...

ben seviyorum ama sevmemin nedeni sarkının kendileri degil sadece ispanyolca olması, o yuzden biraz sempatim var ama oturup butun albumu dinleyecek kadar degil, tek duze olmamalı hersey bu kadar...

Related Posts with Thumbnails